• Duurzame materialen
  • Snelle service
  • Nederlands fabricaat
Bel ons voor advies 0165 - 303727

Spouwmuur isoleren

Spouwmuur isolatie van uw woning

De meeste huizen die gebouwd zijn voor 1978 hebben een spouwmuur die niet geïsoleerd is. Spouwmuurisolatie is een vorm van isolatie met het hoogste rendement. Uw spouwmuurisolatiekosten zijn gemiddeld in 3 à 4 jaar tijd geheel terugverdiend. Ook na deze periode blijft uw energierekening lager, dus blijft u geld “verdienen”. Momenteel is het lage BTW-tarief van 9% van toepassing op de spouwmuurisolatie (over de arbeid), een voordeel wat u nu al direct bespaart en wat de terugverdientijd weer aanzienlijk korter maakt.

De belangrijkste voordelen van spouwmuurisolatie zijn:

  • Lager energieverbruik, dus lagere energierekening
  • Hoger wooncomfort, in de winter is het behaaglijk warm, in de zomer blijft het langer koel
  • Vochtproblemen (condens) op de binnenmuren zijn na het isoleren verleden tijd

Soorten isolatiematerialen

Wibro isoleert met onderstaande materialen. Elk materiaal heeft zo zijn specifieke eigenschappen met de daarbij behorende voor- en nadelen. Wij bekijken bij elke woning welke materiaal het meest geschikt is. Zo bent u ervan verzekerd dat het juiste materiaal in uw woning wordt toegepast.

  • HR++PS-parels (grafietparels): Dit zijn vlamdovende polystyreen bolletjes met een doorsnede van 2-7 mm. In het productieproces is grafiet toegevoegd, waardoor de isolatiewaarde ruim 10% hoger is dan bij de traditionele witte parels. De bolletjes worden samen met een bindmiddel in de spouw gespoten. Dit bindmiddel zorgt ervoor dat de bolletjes bij het isoleren (en ook daarna) niet via andere openingen de spouw weer kunnen verlaten. Momenteel is dit het product met de hoogste isolatiewaarde! Dit kan toegepast worden in lege spouwmuren, maar ook in spouwmuren waar al reeds een tempex plaat of een laag bubbeltjes folie zit. Hierbij dient er nog minstens 3 centimeter ruimte over te zijn.
  • HR Supafil inblaaswol: Dit is een hoog rendement waterafstotende inblaaswol (glaswol). Bij dit materiaal zijn de onregelmatigheden verwijderd, zodat er een schonere – witte wol – ontstaat met een hogere isolatiewaarde. Het is ook beter te verwerken dan standaard glaswol. Glaswol kan ook worden toegepast in woningen waarbij al reeds glaswol of inblaas wol zit. Er dient dan nog 4 centimeter ruimte over te zijn om bij te isoleren.
  • UF Schuim: Ureum Formaldehyde Schuim. Dit wordt toegepast bij gebouwen die in het verleden al zijn geïsoleerd met UF-Schuim. Vaak is dit deels vergaan. Door het inbrengen van het nieuwe schuim vermengd het zich met het oude schuim waardoor de gevel weer totaal word opgevuld zonder dat de spouw leeg gehaald dient te worden. Dit materiaal heeft ten opzichte van het oude UF schuim een hogere densiteit.

Wij hebben meer dan 45 jaar ervaring met spouwmuurisolatie. U bent hierdoor verzekerd van een juiste verwerking van de materialen. Wij zijn SKG/IKOB gecertificeerd en staan hierdoor onder controle door het IKOB/BKB.
Tevens zijn wij lid van de VENIN.

Natuurvriendelijk isoleren

Wist je dat bij het isoleren van jouw spouwmuur of dak dieren zoals huismussen, gierzwaluwen of vleermuizen kunnen worden gedood? Dat is niet nodig! Bij Wibro geloven we in een evenwichtige benadering van isolatie, waarbij we niet alleen streven naar energie-efficiëntie, maar ook de natuur beschermen. Lees meer…

Subsidies en leningen

Wist u dat u een deel van de werkzaamheden vergoed kan krijgen?

Via de energiebesparing eigen huis (afgekort SEEH) kunt u een deel van de werkzaamheden vergoed krijgen mits u minstens twee verduurzamende maatregelen laat uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie in combinatie met dakisolatie zijn.

Daarnaast zijn er bij diverse banken duurzaamheidsleningen beschikbaar.

foto’s (klik voor vergroting)

  • 01-kozijnen
    02-isolatie
    03-renoveren