• Duurzame materialen
  • Snelle service
  • Nederlands fabricaat
Bel ons voor advies 0165 - 303727

Dak isoleren

Waarom uw dak isoleren?

Warmte stijgt naar boven! Het is dan ook vanzelfsprekend dat er bij niet geïsoleerde daken veel warmte verloren gaat. Met het isoleren van uw dak houdt u de warmte binnen. Tot 30% van de warmte gaat via het dak verloren. Wist u dat bij een gemiddelde hoek- of twee-onder-één-kapwoning u jaarlijks 700 euro bespaart als het dak goed geïsoleerd is?

Samen met u kan Wibro het volgende voor u betekenen:

Timberframe met inblaaswol

SUPAFIL Timberframe is een manier waarmee hellende daken voorzien van een aangebrachte houtconstructie geïsoleerd kunnen worden. Deze manier van isoleren is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Eerst worden er tussen de huidige balken om de 30 of 40 centimeter rachels aangebracht en hierover strak een dampdichtefolie gespannen. Dan wordt De inblaaswol via een slang ingespoten. Door de druk vult de wol alle vreemde vormen of hoeken in het dak of plafond. Zo zorgen wij ervoor dat er geen koudebruggen ontstaan waardoor er een constante temperatuur wordt gegarandeerd. Zo blijft in de winter de warmte binnen en in de zomer de warmte buiten. Tot slot is de inblaaswol vocht en schimmelwerend en bevat het geen chemische bindmiddelen. Tevens komen er bij de verwerking geen schadelijke gassen vrij. Zo realiseren wij samen met u op een verantwoorde manier een verhoging van uw wooncomfort en een besparing op de gasrekening.

Vlieringsvloer isoleren

Wilt u de warmte in huis houden maar heeft u een zolder die niet wordt gebruikt als leef of werk ruimte of waar u alleen spullen op bergt? Dan is het isoleren van de vliering een optie. Wij doen dit door langs de bovenkant van de vloer gaten te boren om vervolgens de ruimte op te vullen met de SUPERFIL inblaaswol. Net zoals bij het Timberframe principe, zal door de druk de wol zich langs eventuele leidingen drukken en het geheel vullen zodat er een compacte isolatielaag ontstaat. De gaten in het hout zullen wij daarna dichten met kurk.

Subsidies en leningen

Wist u dat u een deel van de werkzaamheden vergoed kan krijgen?
Via de subsidie energiebesparing eigen huis (afgekort SEEH) kunt u een deel van de werkzaamheden vergoed krijgen mits u minstens twee verduurzamende maatregelen laat uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld dakisolatie in combinatie met spouwmuurisolatie zijn.
Daarnaast zijn er bij diverse banken duurzaamheidsleningen beschikbaar.

Bel voor een afspraak. Wij adviseren u graag!

foto’s (klik voor vergroting)

  • 01-kozijnen
    02-isolatie
    03-renoveren