• Duurzame materialen
  • Snelle service
  • Nederlands fabricaat
Bel ons voor advies 0165 - 303727

Isolatie vloeren en kruipruimte

Uw vloer laten isoleren? Kies voor Wibro!

Wanneer we aan isoleren denken, is vloerisolatie niet het eerste wat bij ons opkomt. Toch is het wel degelijk zinvol om, naast andere delen van de woning, ook de vloer te isoleren. Wanneer er een kruipruimte onder de vloer aanwezig is, kan de vloer of bodem meestal geïsoleerd worden.

De belangrijkste redenen om de vloer te isoleren:

Een geïsoleerde vloer voelt warmer aan en geeft dus meer wooncomfort. Een ongeïsoleerde koude vloer trekt vocht aan wat uw gezondheid niet ten goede komt. Door de vloer te isoleren gaat er minder warmte verloren, wat weer goed is voor uw portemonnee. Momenteel is het lage BTW-tarief van 9% van toepassing (over de arbeid), een voordeel wat u nu al direct kunt besparen.

Wibro heeft de volgende mogelijkheden als het gaat om vloerisolatie en kruipruimteisolatie:

PUR-schuim sprayen
Tegen de onderzijde van de betonnen vloer en eventueel het eerste gedeelte van de fundering sprayen wij een laag dampdichte CFK-vrije PUR-schuim in een door u gewenste dikte. Hoe dikker de laag des te hoger de isolatiewaarde. Het eerste gedeelte van de fundering wordt eventueel ook mee geïsoleerd om de kans op een “koudebrug” zo klein mogelijk te maken. Het voordeel van vloerisolatie met PUR-schuim is dat het materiaal vast tegen de vloer zit en dat alle openingen en kieren gedicht worden. De kruipruimte blijft gewoon toegankelijk. De hoogte van de kruipruimte dient minimaal 55 centimeter hoog te zijn en alle compartimenten dienen goed bereikbaar te zijn.

Bodemisolatie
Heeft u een woning met een houten vloer? Een alternatief is dan het isoleren van de bodem van de kruipruimte met HR++ PS-parels. De laag parels heeft een blijvend hoge isolatiewaarde en is ongevoelig voor vocht. De laag zorgt er tevens voor dat het verdampingsoppervlak wordt afgedicht waardoor de bodem niet verwarmd wordt en het water in het zand niet kan verdampen. Hierdoor zal de kruipruimte, de vloer en uiteindelijk ook de woning droger worden. Bodemisolatie kunnen wij alleen aanbrengen via het kruipluik zodat wij kunnen garanderen dat deze goed is aangebracht. Ook hier dient de minimale hoogte 55 centimeter te zijn.

Subsidies en leningen

Wist u dat u een deel van de werkzaamheden vergoed kan krijgen?

Via de subsidie energiebesparing eigen huis (afgekort SEEH) kunt u een deel van de werkzaamheden vergoed krijgen mits u minstens twee verduurzamende maatregelen laat uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld bodemisolatie in combinatie met spouwmuurisolatie zijn.

Daarnaast zijn er bij diverse banken duurzaamheidsleningen beschikbaar.

Elke woning is anders en elke woning verdient een advies op maat. Wij adviseren u geheel vrijblijvend over de meest geschikte methode van isoleren en geven u een duidelijk idee van de kosten.

foto’s (klik voor vergroting)

  • 01-kozijnen
    02-isolatie
    03-renoveren