• Duurzame materialen
  • Snelle service
  • Nederlands fabricaat
Bel ons voor advies 0165 - 303727

Isolatie

Isolatie levert veel meer op dan je denkt. Vanzelfsprekend wil je een heerlijk warm huis. Door slechte isolatie gaat er veel kostbare warmte verloren. De warmte verdwijnt via de muren, dak of vloer. Hierdoor zijn je stookkosten onnodig hoog. Door te isoleren bespaar je tot wel 30% op je gasrekening. Je huis isoleren is in 1 dag gebeurd en je merkt bijna niets van de werkzaamheden. Wel direct van het comfort.

Voordelen van een binnenmuur isoleren

Een binnenmuur isoleren heeft verschillende voordelen. Het voornaamste voordeel is dat er minder warmte verloren gaat en dat zal je dus veel geld besparen. Vooral tijdens de koude wintermaanden zul je merken dat de warmte minder snel vervliegt en kun je de thermostaat niet op de hoogste stand zetten. Een ander voordeel is wanneer je je muren isoleert is dat de kans op vochtproblemen en schimmel kleiner wordt. Het isoleren van je muur is zo een investering die zichzelf terugverdient.

Wibro je muren laten isoleren

Wibro isoleert al meer dan 45 jaar! Om eventueel problemen na het isoleren te voorkomen, dient dit op de juiste wijze te gebeuren. Wibro beschikt over meer dan de benodigde deskundigheid en werkt alleen met eigen vaste isoleerders (vakmensen uit Nederland) met jarenlange ervaring in het vak. Lees meer over het isoleren van je spouwmuur.

Wist je dat bij het isoleren van jouw spouwmuur of dak dieren zoals huismussen, gierzwaluwen of vleermuizen kunnen worden gedood? Dat is niet nodig! Bij Wibro geloven we in een evenwichtige benadering van isolatie, waarbij we niet alleen streven naar energie-efficiëntie, maar ook de natuur beschermen. Lees hier meer!

Dakisolatie

Wij monteren zelfdragende dakisolatieplaten met een fraaie afwerklaag aan de zichtzijde (deze afwerklaag dient tevens als dampdichte laag). De platen worden tussen of op de balken gemonteerd met T, H of L profielen. De platen hoeven door de fraaie zichtzijde niet verder afgewerkt te worden. Er zijn verschillende soorten isolatieplaten; uitgevoerd met glaswol, Polystyreen of PUR-schuim. De systemen waar wij mee werken zijn SlimFix Deco van Isobouw, Iso Easy van Kingspan en Sonestrong Pro van Isover.

Wij isoleren daken en vlieringsvloeren met de SUPAFIL inblaas wol van Knauf. Het Timberframe concept is een manier waarmee hellende daken vanuit de binnenkant voorzien van een aangebrachte houtconstructie geïsoleerd kunnen worden. Deze manier van isoleren is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Op deze manier wordt er een hogere isolatiewaarde gehaald ten opzichte van diverse isolatieplaten. Ook de vlieringsvloer kunnen wij isoleren met de inblaas wol. Naast een hoge isolatiewaarde, heeft dit materiaal ook een geluiddempende werking. Zo zit je er warm en comfortabel bij. Lees meer over het isoleren van je dak.

De belangrijkste redenen om de vloer of kruipruimte te isoleren

Een geïsoleerde vloer voelt warmer aan en geeft dus meer wooncomfort. Een ongeïsoleerde koude vloer of bodem trekt vocht aan wat je gezondheid niet ten goede komt. Door de vloer te isoleren gaat er minder warmte verloren, wat weer goed is voor je portemonnee.  Momenteel is het lage BTW-tarief van 6% van toepassing (over de arbeid), een voordeel wat je nu al direct kunt besparen. Lees meer over het isoleren van je vloer of kruipruimte.

We hebben al duizenden woningen geïsoleerd naar volle tevredenheid. Neem contact met ons op voor een goed en deskundig advies.